Цитати

(1)

Вже зрозуміло, що ми програли інформаційну війну, про яку всі говорять, а тому пора зрозуміти, що масова культура формує свідомість. Сьогодні слід заповнити Україну повноцінною українською культурою, а не крутити по всіх маршрутках і кафе дешеву музику. Бо саме з музики і слів нам нав’язуються коди і моделі поведінки, і це вростає у покоління. Можна проводити люстрації, але якщо людина виросла на цьому і під це танцює, то рано чи пізно вона до такого ж і прийде. Нам потрібно повертатися до себе, пізнавати себе. А ми не можемо пізнати себе, бо не знаємо своєї культури, історії, у нас все брехливе, чуже. Як на цьому можна побудувати нормальну державу?

                                                            З інтерв’ю: Сестри Тельнюк: «Після Майдану комплекс сором’язливого ставлення до своєї культури має пройти» (02.06.2014)

(2)

А друге те, що в нас люди нижчого інтелектуального рівня люблять російську попсу. Скільки водіїв маршруток, таксі крутять її?! А чому – бо вони розуміють ці слова. Як боротися з людьми, які під час війни слухають ворожу попсу, я не знаю. Одного разу кажу до такого водія: уявіть собі картину – під час війни французький таксист слухає німецьку музику…

– І що таксист?

– Вимкнув, почав виправдовуватися. Але ж це поголовно! Це забиває мізки та змалку виховує людей в якомусь російському вакуумі.

З інтервю: Юрій Винничук: «Боротися з російською попсою треба на рівні держави» (01.08.2014)

(3)

Я ось нещодавно їхав з людьми, які стояли на Майдані, а зараз займаються волонтерством, але в машині у них грає російська попса, і вони цього навіть не помічають. Не розуміють, що ця музика звучить з тієї країни, яка вбиває їх друзів та знайомих.

З інтервю: Письменник Тарас Прохасько в інтерв’ю НВ розмірковує про те, що таке війна