Активісти “Відсічі” пікетували СБУ через російських артистів (03.12.2016)

Активісти громадського руху «Відсіч» влаштували театралізований мітинг-акцію протесту під стінами Служби безпеки України. Молоді люди у костюмах «бабусь» співали радянські пісні, «прославляли» російського президента Путіна та дякували СБУ, як спадкоємиці НКВС. Головна вимога протестувальників – заборонити пускати в ефір українських медіа російських знаменитостей, які дозволяли собі антиукраїнські висловлювання. А також не пускати їх на територію України.

За словами активістів, вони влаштували акцію для того, щоб нагадати СБУ, що дії спецслужби інколи мають ознаки антиукраїнської діяльності. Організатори пояснили, що минулого року активістами руху було складено список російських діячів культури, які відверто висловлювали антиукраїнські погляди.

Список осіб разом з відповідними документами, які підтверджують таку антиукраїнську діяльність, активісти передали до СБУ, яка разом з міністерством культури мали ввести санкції проти зазначених осіб, однак до санкційного списку потрапило лише 40 російських артистів із майже 600, які були у зазначеному списку “Відсічі”.

ТВ сюжет від Канал24

Відео від radiosvoboda.org