Сергій Василюк: Українському музичному простору бракує української влади

05.02.2013

Джерело: http://sunshadow.com.ua/medias/ukrajinskomu-muzychnomu-prostoru-brakuje-ukrajinskoji-vlady/

– Коли ви писали пісню «Ніколи не плач» (пісня присвячена героям бою під Крутами), ви розраховували на комерційний успіх?

– Ми в першу чергу пишемо, щоб це подобалося нам самим. Творча людина просто мусить щось народити, інакше їй дуже погано.

Музику до цієї пісні я написав ще влітку, а слова ніяк не йшли. Але так сталося, що десь за місяць до бою під Крутами пішла така «тема» – романтична і патріотична, така в чомусь зухвала і нереальна, як «Ніколи не плач». Я щасливий, що це відбулося. Все, що потім, – наше завдання вже розкрутити цю пісню. Але в першу чергу для мене головне, що вона просто під гітару звучить. Для мене це вже кайф.

– Чи багато в Україні молодих гуртів, які грають справді якісну альтернативну музику?

– Доволі багато гуртів зараз намагаються в першу чергу робити музику якісною. Я повинен сказати, що їм це вдається. З іншого боку, я пригадую часи десятирічної давності, коли головною була не якість, а душа. То такі гурти, які поєднують глибокий текст з якісним матеріалом, не завжди знаходжу. Але такі гурти є, і приємно їх слухати.

Шкода, що багато гуртів ставляться до цього, як до хобі. Вони спалахують на якомусь фестивалі, а потім: «Нам усе це не потрібно». Є такі приклади.

Джерело: www.radiosvoboda.org