У Луцьку на ігрових майданчиках дітям нав’язують російську «попсу»?

09.07.2013

Сьогодні під час зйомки відеосюжету в парку імені Лесі Українки до журналістів нашого видання підійшла мешканка міста зі скаргою на те, що жодного разу не чула на території паркових дитячих ігрових майданчиків української музики. Хоча, за її словами, жінка гуляє тут майже кожного дня, – повідомляє «Під прицілом».

Лучанка повідомляє, що вже неодноразово зверталася до владних структур міста, телефонуючи на «гарячі лінії», але далі обіцянок щось вдіяти справа жодного разу не дійшла.

«Я кожного дня гуляю в парку з бабусею, а в «Мадагаскарі» української пісні ще не чула. Все російське, часом ще якесь. У нас є наші гарні пісні. Чого б їх не вмикати? Уявлення дітей же формується на тому, що вони тут слухають», – каже лучанка.

Жінка з іронією додає, що тепер в репертуарі дитячих ігрових майданчиків бракує хіба лише пісень про Сталіна. «Тут навіть грає музика радянського часу. Ми ж Волинь, нашим дітям треба не таку музику слухати!», – констатує жінка.

Таким чином, дітям лучан через музичні вподобання власників ігрових майданчиків та міні-атракціонів доводиться слухати пісні, з тексту яких вони, ймовірно, жодного слова не розуміють.