Mad Heads XL вирізали з трансляції каналу «Україна» за українську мову

7 липня Донецька область завершила святкування свого 75-річчя величезним концертом на центральній площі Донецька. У програмі впевнено домінували російські виконавці, було також кілька українських артистів, але лише ті, що співають російською мовою. Виключенням були лише Mad Heads XL. Їхні пісні українською зовсім не засмутили людей, що зібрались на площі. Донечани радо вітали музикантів і дружньо підхоплювали приспів “Надія Є”, а на запальну версію народної пісні про два дубки площа відповіла бурхливими оваціями.
Тим часом місцевий телеканал “Україна”, що транслював концерт із невеличкою затримкою в часі, вирізав виступ Mad Heads XL із телеверсії…

«Виглядає на те, що місцеве керівництво страждає на українофобну істерію. Ми вже і раніше стикалися із подібним відношенням. Наприклад, нам натякали, що будуть запрошувати з виступами на міські свята, за умови що ми підготуємо виключно російськомовну програму. Група шкодує з приводу такого стану речей, адже ми маємо на Донбасі чимало прихильників і хотіли б приїжджати до них із концертами якнайчастіше», – заявили музиканти на своєму офіційному сайті.

Мед Хедс з сайту