Мінкультури публікує Перелік осіб, які створюють загрозу нацбезпеці (08.08.2015)

7 серпня СБУ надала Мінкультури список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці.

Законом України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» внесено зміни до Закону «Про кінематографію», яким передбачено, що Держкіно відмовляє у видачі або припиняє дію вже виданого державного посвідчення на право розповсюдження і демонстрування фільмів зокрема, якщо одним з учасників фільму є фізична особа, включена до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці.

Перелік осіб, які створюють загрозу національній безпеці, складає Міністерство культури України на підставі звернень Ради національної безпеки і оборони України, Служби безпеки України, Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення.

На виконання вимог Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопросторуУкраїни» 7 серпня 2015 року Служба безпеки України надала Міністерству культури список діячів культури, дії яких створюють загрозу національній безпеці України з 14 осіб, а саме:

  1. Кучеренко Володимир Олександрович
  2. Холмогоров Єгор Станіславович
  3. Хазін Михайло Леонідович
  4. ГазмановОлег Михайлович
  5. Кобзон Йосиф Давидович
  6. Перфілова Валерія Юріївна
  7. Пригожин Йосиф Ігорович
  8. Безруков Сергій Віталійович
  9. Боярський Михайло Сергійович
  10. Расторгуєв Микола В’ячеславович
  11. Охлобистін Іван Іванович
  12. Порєченков Михайло Євгенович
  13. Лепс Григорій Вікторович
  14. Депардьє Жерар

 

По мірі надходження до Міністерства культури від Служби безпеки України звернень щодо розширення Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці, інформація на сайті буде оновлюватись.

 

 

ДОВІДКОВО

На підставі закону «Про санкції» Мінкультури надіслало в лютому 2015 року до Міністерства закордонних справ перелік з 115 осіб, до яких пропонується застосувати обмежувальні заходи у вигляді тимчасової заборони в’їзду на територію України.

У липні 2015 року представники громадськості передали Міністерству культури список понад п’ятиста осіб, які на думку громадськості, мають бути включені до Переліку осіб, які створюють загрозу національній безпеці. Міністерство у встановленому законом «Про внесення змін до деяких законів України щодо захисту інформаційного телерадіопростору України» порядку надає його для прийняття рішення Службою безпеки України.