Сепаратист з Донецька вирішив подати в суд на чернівчанина, який написав пісню “Укроп”

Адвокат з Донецька вирішив подати позов на журналіста, військовослужбовця та автора музичного хіта “Укроп” з Чернівців Олександра Ткачука.

ГАЙДАМАКИ & Бодя Кутєпов і Олександр Ткачук – УКРОП (ВІДЕО)

Про це чернівчанин повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Адвокат Сергій Кожемякін у своєму приватному повідомленні до Ткачука повідомив, що йому не сподобався текст відомої композиції, яку написав чернівчанин. Донеччанин побачив у змісту пісні начебто заклик “убивати москалів”.

“На мене подадуть позов в Міжнародний кримінальний суд і Генеральна прокуратура України за пісню “Укроп” і ніби-то заклик “вбивати москалів”. Про це мене сповістив адвокат з Донецька Сергій Кожемякін. Я вражений, і щиро дякую за таку величезну увагу, до моєї скромної персони. Я хотів, аби “Укроп” знали лише українці, тепер так розумію знатиме весь світ. Як на мене це унікальний прецедент у правосудді та інформаційній війні. Агов, юристи, журналісти, експерти, що скажете?”, – написав Ткачук у мережі.

Укроп суд 1jpg

Водночас Олександр оприлюднив досьє донецького юриста. Той з 1996 по 2008 працював в СБУ, з 2008 і донині – адвокат і фінансист. Чернівчанин заявив, що на YouTube-каналі донеччанина чітко видно його сепаратистську позицію.

Укроп суд 2jpg

“Наприклад ще в грудні 2013 він виступав на Донецькому телебаченні і розповідав, що подав позов у Печерський суд Києва, з метою розглянути справу про втручання іноземних делегацій в політичну ситуацію в Україні (це коли на Євромайдані виступали Маккейн і лідери деяких європейських країн)”, – повідомив Ткачук.

Нагадаємо, Олександр Ткачук з Чернівців є автором відомого хіта “УКРОП”, який виконав популярний гурт “Гайдамаки”.