НеМо – Гвардія. Слава Україні ! (unofficial video); Там, Де є Ти (ВІДЕО), Моя земля (АУДІО)

(1)

Гвардія. Слава Україні! 

Гвардія. Слава Україні! Це не просто нова пісня. Так вже сталося, що прем’єра співпала з Днем пам’яті про тих, хто загинув у тій далекій війні. Група НеМо вперше записала трек, автором якого є не учасник групи і не музикант. Він є людиною, що брала участь у війні сьогодняшній. Володимир Бойчук. Доброволець Національної гвардії, позивний Удав. Він воював під Слов’янськом та Краматорськом. Був тяжко поранений під Дебальцево. Нагороджений Державною нагородою – медаллю «За військову службу Україні», також іншими відзнаками і нагородами. Продовжує службу в Національній гвардії в медичній роті. На горі Карачун під мінометним і танковим обстрілом ця пісня і була написана. В одній із публікацій у Facebook, музичний редактор, ведуча Українського радіо Галина Бабій, яка познайомилась з Володею на радіомарафоні “Шевченко мобілізує”, звернулась із проханням до музичної спільноти, щоб зробити професійний запис цієї пісні Анатолій Іванюк відгукнувся на цей заклик і дописав мелодію, разом з Віталієм Іванюком зробили аранжування, внесли невеличкі корективи в тест, разом з Андрієм Смакулою записали пісню на власній студії. Володимир був присутнім під час творчого процесу, відслуховував записаний матеріал. Тепер він для музикантів групи НеМо є братом і справжнім другом. Володя говорить, що пісню дуже чекають у військах. Нехай живе ця пісня, що її написав солдат на війні. Нехай повернуться живими з війни всі українські солдати. Схиляємо голови перед пам’яттю тих, хто загинув у боях за Україну. Віримо у Нашу Перемогу! Слава Україні!

(2)

Там, де є ти

Там, де є ти: Новий відеокліп на пісню «Ти не покинеш» музиканти з гурту «НеМо» презентували навесні цього року. А вже наприкінці літа хлопці демонструють своє наступне відео. Лідер гурту Анатолій Іванюк прокоментував цю роботу так: «Ми не планували зйомку кліпу на пісню «Там де є Ти», але днями «НеМо» спільно з Віктором Винником «МЕРІ», побували в зоні АТО. Там музиканти дали серію концертів для наших вояків та місцевих мешканців на звільнених територіях. «Враження від побаченого і від спілкування важко описати» – каже Анатолій Іванюк. «Але з упевненістю можна сказати, що у нас тепер з’явилось нове покоління героїв і патріотів. Ми про них часто нічого не знаємо, бо їх не показують у ток-шоу на ТБ. Але саме вони щодня роблять свою роботу, і саме завдяки їм Україна переможе!» Під час перебування на сході музиканти встигли зафільмувати кілька моментів військових буднів. І деякі з цих кадрів лягли в основу нового відео «НеМо» на пісню «Там де є Ти».

(3)

Моя земля

Група «Немо» виносить на суд слухачів новий трек з альбому, над яким музиканти працюють у власній студії.
Пісня «Моя земля» стала особливою для нас із багатьох причин, – каже Анатолій Іванюк, лідер «НеМо». «Вперше ми запросили до співпраці відомого кримськотатарського музиканта, Ролана Салімова – DJ Bebek, який записав соло на національному інструменті САЗі, спеціально для цієї композиції, тому у пісні органічно переплелись українська та кримськотатарська мелодика та ритми. Важливо, що «Моя земля» записана в перервах між концертами, які група дає в зоні АТО. Ось і зараз ми готуємося до нової серії концертів на сході України, тому дуже напружено працювали в студії. І найголовніше, найдорожчим для нас є те, що першими слухачами стали наші друзі, офіцери і капелани однієї з бригад, яка вела важкі бої на Донбасі. Ми запросили їх до студії, де спеціально для них презентували пісню та зняли відео. Сподіваємося, що ці кадри увійдуть у новий кліп, який ми плануємо відзняти.
Група «НеМо» з гордістю і вдячністю присвячує нову пісню «Моя земля» солдатам і офіцерам 30 механізованої бригади, 25 аеромобільної бригади, всім патріотам і захисникам Української Землі.”

Текст пісні написаний Віктором Винником, музика – Віталієм Іванюком у співавторстві з Анатолієм Іванюком