ТЕЛЬНЮК: Сестри та Kozak System – Повертайся живим (ВІДЕО, текст)

Відомий український гурт Kozak System (ex-Гайдамаки) та співочі сестри Тельнюк записали спільну чуттєву композицію «Повертайся живим», що присвячується новітнім героям України, які боронять нашу рідну землю від російського агресора просто у ці хвилини.
«Ви – обрані. Ви – Воїни Світла. Ви – повернули нас лицем до Правди, а тепер ми просто зобов’язані зустріти Вас на оновленій землі, у країні вільній від рабства, брехні та крові. І Україна вже буде родити нові, міцні Духом покоління Велетнів, завдячуючи Вам. Тільки повертайтеся живими! Повертайтеся! Адже найголовніша Ваша місія ще попереду: висушити сльози близьких, рідних і коханих, народити і виховати, навчити і виростити, посіяти і збудувати.. Ми Вас чекаємо, Велетні Духу – ніжно і трепетно! Головне повертайтеся живими!» – звертається до українських вояків Галина Тельнюк.
Авторство віршів дуетно-записаної пісні належить молодій українській поетесі та письменниці Ірині Цілик. Ці рядки дівчина опублікувала на своїй сторінці в одній із соціальних мереж і вони просто не могли лишитись без уваги громадськості. Аранжуванням та написанням супровідної музики учасники обидвох музичних колективів займалися спільно.
За словами музикантів Kozak System, під час роботи над композицією «Повертайся живим», вони постійно відчували на собі чиюсь незриму допомогу, адже надто вже легко й злагоджено народилась ця пісня. Вони переконані, що кожна нота цієї композиції якнайкраще передає нюанси сьогоднішньої надскладної ситуації в Україні.
«Сьогодні саме артисти здатні відобразити ту біль і велику спільну надію на перемогу у своїй творчості. Адже вони, як представники мистецтва, зобов’язані відображати дійсність. Справжній артист – він як лакмусовий папірець усього того, що відбувається із народом. Коли артист мовчить, а особливо тепер – називатися істинним митцем він не має ніякого права», – зазначив басист Kozak System Володимир Шерстюк. (Джерело: http://notatky.com.ua/kozak-system-ta-sestry-telnyuk-povertajsya-zhyvym-klip/)

До Дня Збройних сил України (6 грудня 2014р) ведучі ТСН презентують зворушливий відеокліп на пісню “Повертайся живим”.
У музичній відеороботі, присвяченій захисникам, які воюють у зоні АТО, взяли участь ведучі щоденних випусків ТСН: Наталія Мосейчук, Лідія Таран, Соломія Вітвіцька, Марічка Падалко та Юлія Бориско. А також компанію їм склали професійні музиканти: дует “Тельнюк: сестри” і гурт “Kozak System”. Телевізійна прем’єра відбудеться завтра, 7 грудня, в ефірі підсумкового випуску новин ТСН.Тиждень з Аллою Мазур о 19:30.
Автор слів пісні “Повертайся живим” – київська поетеса Ірина Цілик, а музику написала співачка Леся Тельнюк.
Ідея запису пісні-звернення виникла у команди новинарів ТСН. Рішення зробити кліп, присвячений хоробрим серцям, мобілізувало учасників в рекордні терміни. Протягом двох днів плідно велась робота над музичним матеріалом: у перший день відбувся запис пісні на студії звукозапису, на другий день знімали кліп у студії ТСН каналу “1+1” під керівництвом відомого режисера, досвідченого кліпмейкера Семена Горова.
“Я переконана, що нам важливо присвятити цю пісню не лише нашим світлим воїнам, за чиє повернення ми молимося, але й тим мужнім і відданим жінкам та матерям, які на них чекають. Я щохвилини розділяю їхнє хвилювання, їхній біль, їхній страх і їхню надію. Дай Боже всім сил дочекатися якнайшвидшого повернення героїв!” – ділиться Марічка Падалко.
Ведуча спецвипуску ТСН Соломія Вітвіцька запевняє, що пісня, окрім того, що драйвова, водночас і дуже зворушлива.
“Пам’ятаю, поки їхала до студії на запис пісні в авто, слухала її та намагалася підспівувати. В якийсь момент ком підступив до горла і я розплакалась… Наче паралельна реальність – ми тут, вони там. Коли буваю на Сході, щоразу дивуюсь, наскільки сильні та мужні у нас чоловіки. І нехай усі обов’язково повертаються до нас і до своїх рідних живими і з перемогою!”, – говорить Соломія.
Ведуча нічних випусків ТСН Юлія Бориско зізнається, що вже знала цю пісню, і встигла її полюбити. Але до останнього вагалася, чи варто виходити за межі звичного ефірного образу.
“Пісню “Повертайся живим” треба мати хист співати. Але бажання зробити щось несподіване для наших захисників-героїв переважило страх особистого вокального провалу. Я співала серцем. Довірилася професіоналам – приблизно так, як ми довіряємо нашим захисникам на Сході”, – розповідає Юлія Бориско.

“Ти, головне, повертайся додому,

Врешті знімай запилюжені берці,

І вчися наново жити потому,

З перепрошитою вірою в серці”.

Ти, головне, повертайся додому,
Врешті знімай запилюжені берці,
І вчися наново жити потому,
З перепрошитою вірою в серці.

Ти, головне, повертайся, здолавши
Чистого зла непрожований стогін,
І відпускай цю ненависть назавше
Посеред мирної тиші густої.

Ти, головне, повертайся тим шляхом,
Що вбереже твої душу і тіло.
Чорна земля із розпеченим пахом
Тільки дощу, а не крові хотіла.

Ти, головне, повертайся до мами.
Десь там сивіючи за видноколом,
Матері тужать і дружать домами,
Що пахнуть ніжністю та корвалолом.

Ти, головне, повертайся назовсім
І народи-посади-споруди,
А вже у твоєму дітиську курносім
Виросте радість, нова і правдива.

Ні, ця війна не потрібна нікому!
Так, ми її не пробачимо, себто
Перемагай і вертайся додому.
Просто живим повертайся, і все тут.

Сестри Тельнюк: Коли українські виконавці під час війни байдужі, це як танці на могилі

Тельнюк: Сестри – Вір мені (ВІДЕО)

Іван Леньо: коли не поважаєш свою землю – приходить Путін, Янукович або “Моторола”

Enej ft. Тарас Чубай – Іван Леньо – Біля тополі